Cégtörténet

1909 től...

A Mahir Cityposter Kft.

a közterületi médiapiac

meghatározó szereplője

Budapest önkormányzata 1909-ben úgy határozott, hogy a főváros minden közterületi hirdetésének elhelyezési joga a koncesszióval felruházott Hirdető Vállalatot illeti.

1911-ben a főváros vezetősége döntése értelmében - úgynevezett községesítés révén - saját kezelésbe vették a koncessziós jogot. Az így létrehozott Budapest Székesfőváros Hirdető Vállalata akkor 195 hirdetőoszloppal rendelkezett, amely szám a második világháborúig megtöbbszöröződött, s falitáblák és transzparensek sokaságával egészült ki.

A Tervgazdasági Tanács 1949-ben úgy döntött, hogy Állami Hirdető Vállalat elnevezéssel országos hatáskörű intézményt állítanak fel, amely az ország 120 helységében foglalkozott plakátok kihelyezésével, valamint közterületi reklámokkal és sajtóhirdetésekkel.

1956-ban kapta a Magyar Hirdető (Mahir) nevet, s tevékenységét fokozatosan kiterjesztették a reklámtervezésre és- kutatásra, a különböző hirdetési akciók és az egyes reklámeszközök ((plakátok, prospektusok, egyéb reklámfilmek) kivitelezésére, valamint a hirdetéseknek a sajtó és a rádió, majd a televízió útján történő terjesztésére. Feladatkörébe került ezen túlmenően a kiállítástervezés, -szervezés, kivitelezés, ajándéktárgyak készíttetése, valamint a sajtófigyelés bel- és külföldi lapokból, tévé- ás rádióadásokból. A 19 megyeközpontban kirendeltségeket tartott fenn.

A rendszerváltás után hazai befektetők vásárolták meg a vállalatot és tevékenységi kör szerint vállalatcsoporttá alakították. A klasszikus tevékenységgel, azaz a közterületi hirdetések kihelyezésével azóta a Mahir Cityposter Kft. foglalkozik aki a magyarországi közterületi piac egyik meghatározó szereplője azóta is.

Felveszem a kapcsolatot!
1909 től...

Jelenünk

A MAHIR Cityposter Kft. jelenleg a magyarországi közterületi médiapiac meghatározó szereplője.

Budapesten és vidéken lévő több száz hirdetőeszközünk segítségével bonyolítjuk le Megrendelőink teljesoszlopos és kisplakátos kampányait. Hirdetőoszlopaink főbb jellegzetessége, hogy olyan helyszíneken is megtalálhatók, ahol más hirdető berendezés használatára nincs lehetőség.

Országos szinten található hirdetési berendezéseink

  • 1251 db hirdetőoszlop 
  •   127 db koronavilágított hirdetőoszlop
  •   235 db belsővilágítású hengeroszlop
  •   102 db önálló citylight berendezés
  •    50 db világított aluljáró tábla

Budapesten az I. - XXII. kerületben találhatók hirdetőoszlopaink. Nagyobb darabszámban a belváros frekventált helyein, nagy forgalmú csomópontokon, bevásárlóközpontok, szórakozóhelyek környékén, főútvonalak mentén helyezkednek el.

Vidéken a nagyobb városokban, illetve megyeszékhelyeken találhatók berendezéseink, szintén frekventált helyeken, bevásárlóközpontok, szórakozóhelyek környékén, főútvonalak mentén helyezkednek el.